بررسی ها نشان داده مصرف چای در زمان مناسب و با غلظت مناسب برای سلامت بدن مفید است
چای جزو گیاهان خوراکی طبقه بندی شده است و یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار است که مصرف متعادل آن دارای عارضهی جانبی نیست، ولی به دلیل داشتن کافئین که می تواند تا 4 درصد وزن چای را تشکیل دهد، مصرف بیش از حد آن می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
چای دم کشیده دارای عطر و طعم مطبوعی است که مصرف آن موجب رفع خستگی در افراد میشود اما چای جوشیده دارای رنگ سیاه، بو و مزهای نامطبوع است و مصرف آن موجب بروز یبوست در افراد میشود.
چای به واسطه دارا بودن فلوئور به استحکام و سلامت دندان ها و استخوان ها کمک کرده و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد شده و به فعالیت و سلامت کلیه ها نیز کمک می کند.
چای سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است و میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود. زمانی که حرارت میبیند و دم میکشد، تغییراتی را از خود نشان میدهد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در چای بر اثر حرارت طولانی مدت از بین میروند و ارزش غذایی خود را از دست میدهد.
زمان مصرف نیز مهم است زیرا مصرف چای بلافاصله بعد از غذا موجب دفع آهن از بدن می شود و ممکن است با تکرار زیاد این کار افراد به ویژه دختران جوان مبتلا به فقر آهن شده و مبتلایان به برگشت اسید از معده دچار اختلالات گوارشی شوند.