پدیده

مجله اینترنتی

پدیده

مجله اینترنتی

رونمایی سونی از دفترچه الکترونیک در اندازه A4 برای دانشگاهیان

 شرکت سونی به تازگی دستگاه کتابخوانی را معرفی کرده است که می ‌تواند جایگزین مناسبی برای کتب فنی و تخصصی دانشگاهی شود. این ترکیبی از یک دفترچه الکترونیک و کتابخوان است که تمام نیازهای یک دانشجو را در دانشگاه برآورده می کند.

فناوری صفحه نمایش موبیوس که حاصل همکاری مشترک سونی و ای ‌اینک (E Ink) می ‌باشد، برای اولین بار در این کتابخوان به کار گرفته شده است. اگر چه تعدادی از منتقدین این حرکت سونی را بازگشت به گذشته ذکر کرده‌اند، اما به نظر می ‌رسد این کتابخوان‌ نسبت به تبلت‌ها در مطالعه متون تخصصی مزایایی دارد که براحتی قابل صرف نظر نمی باشد. 
 1- عدم نیاز به حرکت صفحه جهت مطالعه: کتاب‌های دانشگاهی بدلیل وجود تصاویر، جداول و نمودارهای متعدد در قطع‌های بزرگ منتشر می ‌شوند. این کتابخوان می تواند کل صفحه را بطور کامل نشان دهد. این امر باعث می ‌شود نیاز به حرکت دادن صفحه و بزرگنمایی ‌های متعدد از بین برود. نیاز به جابه‌جایی مدام صفحه مسئله‌ای است که در هنگام مطالعه جداول و نمودارها بسیار آزاردهنده است و باعث می ‌شود کلیت مطلب از ذهن خواننده خارج شود.


2- قابلیت مطالعه بهتر: در کتابخوان‌ها به تعداد پیکسل‌ ها سلول‌های ریزی وجود دارد که جوهر الکترونیکی در هر بازآوری (ریفرش) صفحه به سلول‌های غیرسفید وارد می‌شوند و نور لازم جهت مطالعه مانند کاغذ تنها از بازتابش نور پیرامونی حاصل می‌شود. این مسئله سبب می ‌شود خواندن طولانی مدت کتابخوان‌ها چشم را نسبت به تبلت‌ها که از تابش مستقیم نور استفاده می‌کنند، کمتر دچار خستگی نماید. رویهم‌ رفته می‌توان گفت ‍«حس کاغذ» در کتابخوان‌ها بیشتر به خواننده منتقل می شود.

3- مصرف انرژی کمتر: مصرف انرژی کتابخوان‌ها به مراتب از تبلت‌ها بهتر است. در حالی که بهترین تبلت‌ها بدون نیاز به شارژ بعد از 10 تا 12 ساعت مصرف از نفس خواهند افتاد، این کتابخوان در یک ماراتن سه هفته‌ای شما را از دسترسی به شارژر بی ‌نیاز می‌کند. دلیل مصرف پایین‌تر این دستگاه‌ها این است که هیچ نوع انرژی برای تاباندن نور به صفحه لازم نیست. بعلاوه فقط در هنگام بارگذاری صفحه انرژی مصرف می‌شود و پس از آن‌که جوهر الکترونیکی وارد سلول‌ها شد، دیگر تا زمانی که صفحه ثابت بماند، برای صفحه نمایش انرژی مصرف نخواهد شد.

4- کتابخوان‌ها عموماً سبک ‌تر از تبلت‌ها هستند. وزن این تبلت 13.3 اینچی 358 گرم است. این وزن تنها 54 درصد وزن آیپد چهار 662 گرمی است، حتی با وجود آن‌ که مساحت صفحه نمایش این کتابخوان 88 درصد بزرگتر از آیپد 4 است. سنگین‌تر بودن آیپد به دلیل استفاده از شیشه و آلومینیم در بدنه و نیاز به باتری سنگین‌تر است. ضخامت این کتابخوان نیز تنها 6.8 میلیمتر است.
5- قابلیت تحریر بهتر: این کتابخوان استایلوس ویژه‌ای دارد دارد که قابلیت یادداشت‌برداری را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. در هنگام نوشتن با استایلوس امکان قرار دادن کف دست بر روی کتابخوان وجود دارد. همچنین صفحه نمایش پلاستیکی و منعطف آن هم بادوام‌تر است و هم از سطح شیشه‌ای که لغزندگی بالایی دارد، برای نوشتن راحت‌تر است. در نتیجه می‌توان گفت که علاوه بر این که این کتابخوان‌ها نسبت به تبلت‌ها کتاب‌های بهتری هستند، دفترهای بهتری هم به شمار می‌روند.

البته این محصول فعلا تنها به صورت آزمایشی ارائه شده و قرار است در سال تحصیلی آینده در سه دانشگاه ژاپن به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گیرد.


همچنین برنامه‌ریزی‌های اولیه برای ساخت محصول تجاری در سال جاری انجام شده است. مشخصات عمومی این محصول نیز عبارت است از:

• صفحه نمایش: 13.3 اینچ با قابلیت تفکیک 1600*1200 و (150 پیکسل در هر اینچ)
• وزن دستگاه: 358 گرم
• وزن صفحه نمایش: 60 گرم (حدود 50 درصد سبک‌تر از صفحه نمایش ال‌سی‌دی)
• قابلیت اتصال: وای ‌فای
• حافظه: 4 گیگابایت با قابلیت ارتقا بوسیله میکرو اس‌دی
• ضخامت: 6.8 میلیمتر
• قابلیت صوتی: ندارد.


منبع: نارنجی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد