ارتباط
مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم
و جلوگیری از مصرف روغن های جامد میتوان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.
Normal 0 false false false
EN-US X-NONE FA کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در
گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: میزان بالای کلسترول بد
در خون، فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقی، از عوامل خطر بیماریهای قلبی است، که
البته قابل شناسایی، کنترل و درمان است.
سعیده معانی ادامه داد: اگر دارای عوامل خطر بیماری قلبی مانند اضافه وزن، فشار
خون بالا یا کلسترول بالا هستید، لازم است در برنامه غذایی روزانه خود تغییراتی را
ایجاد کنید و با داشتن رژیم غذایی مناسب می توانید کلسترول خود را کاهش دهید.
وی اضافه کرد: چربی های ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزایش می دهند .
این روغن ها در هنگام طبخ در اکثر رستوران ها و غذاهای فوری(فست فودها) استفاده می
شوند . این چربی ها همچنین در محصولات لبنی ، گوشت قرمز، چیپس، کیک ها هم یافت می
شوند.
این کارشناس تغذیه اظهار داشت: چربیهای غیر اشباع در روغن های نباتی مایع و نیز
روغن ماهی و روغن زیتون یافت می شوند . زمانیکه این روغن ها به میزان متوسط
استفاده شوند و جایگزین چربیهای اشباع و ترانس در رژیم غذایی شوند ، سبب کاهش
کلسترول خون می شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مواد غذایی غنی از فیبر ( مانند جو دوسر، حبوبات،
سیب و گلابی) می توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند گفت: روغن زیتون ،
مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده
شوند به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک می کنند.