برای
جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابههای گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای
آن از شربت آبلیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث
هستند که به جذب آهن غذا کمک میکنند. دکتر اعظم السادات هاشمی، عضو هیات
علمیدانشگاه علوم پزشکی یزد درخصوص بیماری کم خونی، اظهار داشت: کم خونی
کاهش میزان سلول خونی است به عبارتی دیگر؛ کاهش مقدار هموگلوبین خون کم
خونی تلقی میشود. وی ضمن اشاره به اینکه کم خونیها برحسب سن و جنس متفاوت
است، اظهار داشت: علائم کم خونی در نوزادان کمتر دیده میشود مگر در
مواردی خاص و در کودکی بهصورت رنگ پریدگی، بیاشتهایی، خلق و خوی ناآرام،
عدم تمرکز حواس، فراموشی، خرد شدن ناخنها، محو شدن خطوط دست و تپش خود را
نشان میدهد. این فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر،
عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند. وی با بیان اینکه چای و
لبنیات مانع جذب آهن میگردد توصیه کرد: دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از مواد
غنی از آهن، نباید از چای و لبنیات استفاده کرد. عضو هیات علمیدانشگاه
علوم پزشکی یزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن گفت: برای جذب بهتر آهن
همراه با غذا نوشابههای گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب
لیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب
آهن غذا کمک میکنند. وی بهترین راه حل کمخونیهای ناشی از عادات بد غذایی
را استفاده از غذاهای سنتی و حذف غذاهای فست فود دانست و افزود: غذاهای
سنتی مثل سالاد میوه، سبزیجات و خوردن غذاهای خوب از کم خونیها پیشگیری
میکند. دکتر هاشمیدرخصوص راههای درمان کمخونی گفت: شناخت علائم کم
خونی، مراجعه به موقع به پزشک و ذخیره B۱۲، انجام آزمایش قبل از ازدواج و استفاده از منابع فولیک اسید مثل سبزیجات از جمله راههای درمان به شمار میروند.