پدیده

مجله اینترنتی

پدیده

مجله اینترنتی

ساخت بینی شیمیایی برای بوییدن سرطان


شیمیدانان دانشگاه ماساچوست برای اولین بار موفق به ایجاد یک شیوه سریع و حساس برای شناسایی سطوح میکروسکوپی انواع گوناگون سلولهای متاستاتیک سرطانی در بافت زنده با یک بینی شیمیایی شده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این محققان از یک سیستم آرایه حسگر از نانوذرات طلا و پروتئین برای بوئیدن گونه‌های مختلف سرطان در یک مدل متاستاتیک سرطان ریه پیش‌بالینی یک موش استفاده کرده‌اند که بسیار شبیه شیوه بویایی انسان برای به خاطر سپردن عطرهای مختلف است.

این کار جدید بر پایه کار قبلی این محققان در ساخت یک مجموعه نانوذرات و پلیمرهای «بینی شیمیایی» با قابلیت متمایز کردن سلولهای عادی از سلولهای سرطانی بوده است.

به گفته محققان، با استفاده از این ابزار می‌توان سلولهای سرطانی متاستاتیک را در بافت زنده حیوانی با سرعت و تاثیر بیشتر با استفاده از استراتژی بینی شناسایی کرد.

تاکنون تنها راه استاندارد برای شناسایی دقیق سلولهای سرطانی از یک رویکرد گیرنده زیستی استفاده می‌کرد که در آن یک پروتئین به دیواره یک سلول سرطانی می‌چسبد. از مشکلات اساسی این شیوه این است که فرد باید پیش از آزمایش نوع مناسب گیرنده را بشناسد.

دستاورد این محققان، استفاده از مجموعه‌ای از حسگرهای نانوذرات طلا و پروتئین فلورسنت سبز بوده که در واکنش به الگوهای درون پروتئینهای کشف شده در سلولهای سرطانی طی چند دقیقه فعال شده و یک نشانه منحصربفرد را برای هر سرطان ایجاد می‌کند.

علاوه بر حساسیت بالا، این دانشمشدان اظهار کرده‌اند که حسگر آنها قادر به تشخیص میان متاستاتیک کم و زیاد و همچنین میان سلولهای ویژه محل مانند سرطانهای پستان،‌کبد، ریه و پروستات است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد