پدیده

مجله اینترنتی

پدیده

مجله اینترنتی

کاربرد آنزیم ها در صنایع روغن نباتی


  روش های متداول در استخراج روغن عمدتاً بر سه اصل استوارند: فیزیکی، شیمیایی و ترکیبی از این دو. از آنزیم ها نیز می توان در استخراج روغن بهره جست و کاربرد آنها می تواند در سه گروه طبقه بندی گردد:

 1- آنزیم هایی که به عملیات پرس کردن کمک می کنند.

 2- آنزیم هایی که استخراج توسط حلال را افزایش می دهند.

 3- آنزیم هایی که استخراج آبکی را سهولت می بخشند.

 در تمامی این روش ها، آنزیم های مورد استفاده، دیواره سلولی مواد حاوی روغن را می شکنند و روغن را آزاد می کنند. ساختمان دیواره سلولی پیچیده بوده، با توجه به این پیچیدگی ساختمانی، حد و اندازه تجزیه آنزیمی دیواره سلولی با توجه به فاکتورهایی نظیر اجزاء متشکله شیمیایی، نوع و منبع آنزیمی دیکته می گردد.

 در بین آنزیم های مورد استفاده، کربوهیدرازها و پروتئازها دارای کاربرد وسیع تری می باشند. در عمل از سیستم های آنزیمی چند منظوره استفاده می گردد. جدول شماره (1)، برخی آنزیم های مورد استفاده در استخراج روغن های گیاهی را نشان می دهد.

 استخراج توسط حلال هگزان رایج ترین فرآیند استخراج در صنایع روغن است. در حالیکه این روش در بازیابی روغن بسیار کارا می باشد اما دارای عیوبی نیز هست. از جمله: فرآیندی است پرهزینه و گران، به دلیل بالا بودن احتمال وقوع حریق و انفجار، بسیار خطرناک است، وجود باقیمانده حلال در روغن و تفاله، سلامتی را به مخاطره می اندازد و000

 بنابراین استفاده از آنزیم ها به عنوان ترکیبات جانشین که دارای خطرات کمتری هستند مورد توجه قرار می گیرد. فرآیند استخراج به کمک آنزیمی زمان یکه روغن بیشتر و یا مساوی میزان پروتئین باشد، خوب عمل می نماید. در دانه هایی که میزان پروتئین بیشتر از مقدار روغن باشد، نتایج موفقیت آمیزی به دست نخواهد آمد. 1- به کارگیری فرآیند استخراج آنزیمی آبکی جهت تولید فرآورده هایی با کیفیت بالا از کلزا:

 فرآیندهای متداول کلزا (استخراج توسط پرس و حلال هگزان) اغلب منتج به تولید مقادیر قابل ملاحظه ای از محصولات تجزیه ای گلوکز اینولات می گردد. مقادیر گزارش شده در مورد گلوکز اینولات های آلیفاتیک 60-40 درصد و حتی بیشتر در مورد ایندول گلوکز اینولات می باشد. هدف از این مطالع یافتن یک دستورالعمل مناسب در فرآیند کلزا، براساس استخراج آبکی بدون استفاده از حلال های آلی بوده است که به تولید محصولاتی با کیفیت بالا منتهی می گردد.

 این فرآیند شامل غیرفعال کردن آنزیم مایروز نیاز، استفاده از آنزیم های تجزیه کننده دیواره سلولی در سوسپانسیون آرد کلزا در آب و نهایتاً سانتریفوژ کردن می باشد که منجر به تولید چهار بخش می شود: روغن، آرد غنی از پروتئین، شربت و پوسته دانه.

 مزیت عمده این روش، شرایط بسیار ملایم آن می باشد که ریسک وجود ترکیبات مضر نظیر محصولات تجزیه ای گلوکز اینولات را در روغن و آرد پر پروتئین، کاهش می دهد. آنزیم های تجزیه کننده دیواره سلولی موجب ایجاد نفوذپذیری در دیواره سلولی می شوند و این امر اجازه می دهد تا ترکیبات با وزن مولکولی پایین شامل روغن شسته شده، از آرد پر پروتئین جداسازی شوند. دیگر مزیت چشمگیر این روش، اجتناب کامل از حلال های آلی می باشد. 2- تعیین خصوصیات ویژه روغن زیتون تولید شده به کمک روش فرآیند آنزیمی جدید:

 در این آزمایشات، استخراج روغن بر روی سه واریته Dritta، Coratina و Leccino انجام شد که در آن از کمک آنزیم های سیتولاز استفاده گردید. خصوصیات روغن هایی که درعملیات استخراج آنها از یک کمک آنزیم بهره گیری شده است به صورت زیر می باشند:

 1- وجود مقادیر نسبتاً بالای 1- آنتی اکسیدان های طبیعی ترانس 2- هگزنال، کل ترکیبات آروماتیک، رنگدانه کلروفیل و هیدروکربن های استروئیدی.

 2- مقادیر تقریباً پایین الکل های آلیفاتیک، الکل های ترپنی، دی الکل های تری ترپنی، بتاسیتوسترول و کل استرول ها.

 3- مقادیر تقریباً بالای شاخص رنگ، مقاومت به اتواکسیداسیون و شاخص های کلی و کیفی.

 4- مقادیر پایین 1- شاخص رنگ کاروتنوئیدی، شاخص الکلی و بعضی نسبت های کمی نظیر نسبت 
ترانس 2- هگزنال به کل مواد عطری، نسبت کامپسترول به استیگماسترول.

 5- امتیاز حتی بالاتر نسبت به روغن های مرجع.

 کاربرد آنزیم همچنین موجب ایجاد تاثیر مثبت روی خصوصیات رئولوژیکی خمیر زیتون می گردد، چنانکه بعد از این تیمار بیوشیمیایی، روغن آمادگی بیشتری برای خارج شدن از داخل خمیر خواهد داشت.

 3- هیدرولیز آنزیمی در تلفیق با پیش تیمارهای متداول سویا جهت افزایش قابلیت دسترسی به روغن و بازیابی آن:

 آزمایشات در سه فاز به انجام رسیده است: فاز اول شامل بهینه سازی کاربرد ترکیبی از پیش تیمارهای متداول (عملیات واحد) نظیر پوست گیری، کاهش اندازه و تیمار حرارتی در تلفیق با هیدرولیز آنزیمی جهت دستیابی به حداکثر روغن آزاد شده قابل استخراج بود. فاز دوم شامل بهینه سازی پارامترهای هیدرولیز آنزیمی (مقدار رطوبت هیدرولیز، غلظت آنزیمی و شرایط اینکوباسیون) جهت تعیین بهترین ترکیب تیمارها و برای دسترسی به حداکثر استخراج روغن آزاد شده، بود.

 در فاز سوم، قابلیت استخراج مکانیکی و با استفاده از حلال روغن سویا در شرایط پیش تیمارهای بهینه مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از پرس آزمایشگاهی Carvet و دستگاه سوکسله استفاده گردید. پارامترهای استخراج و پرس در تمامی سطوح آزمایش ثابت نگه داشته شدند.

 به طریق آماری نشان داده شد که در سطح 5 درصد، تلفیق هیدرولیز آنزیمی با فلیک کردن و تعدیل رطوبت با بخار، بهترین ترکیب پیش تیمارها در مورد سویا می باشد که قابلیت استخراج روغن را در حدود 8/4 درصد در نمونه بودن رطوبت، افزایش می دهد.

 مقادیر بهینه پارامترهای هیدرولیز براساس آنالیز عکس العمل سطح عبارت بودند از:

 مقدار رطوبت هیدرولز 22/32 درصد براساس وزن تر، غلظت آنزیم W/VO1 99/11 و مدت اینکوباسیون 79/13 ساعت. به این ترتیب 99 درصد از کل روغن قابل استخراج آزاد شده، پس از هیدرولیز توسط روش سوکسله به مدت 16 ساعت، قابل استخراج می باشد. 4- کیفیت روغن جوانه ذرت تهیه شده به روش استخراج آنزیمی- آبکی:

 روغن جوانه ذرت به واسطه وجود مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری و توکوفرول، مورد توجه می باشد. یک روش جایگزین در تولید روغن جوانه ذرت که اخیراً مورد استفاده قرار می گیرد، شامل استخراج آنزیمی آبکی براساس تجزیه مکانیکی و آنزیمی دیواره سلولی می باشد که موجب استخراج روغن تحت شرایط ملایم تری در مقایسه با سایر روش های متداول (پرس و حلال) می گردد. لذا در مقایسه با روغن های تولید شده به روش فرآیندهای تجاری و صنعتی، دارای کیفیت عالی است. به دلیل اینکه فرآیند استخراج آنزیمی در محیط آبکی انجام می گیرد، فسفولیپیدها از روغن جدا می شوند و نیازی به عملیات صمغ گیری وجود ندارد.

 کیفیت روغن به دست آمده توسط استخراج آنزیمی (اولترا پکتیکس 1-sp در 37 درجه سانتی گراد و pH معادل 2/5 به مدت 4 ساعت) خوب بود. روغن حاصله دارای 5/1 درصد اسیدهای چرب آزاد، مقدار کل عدد اکسیداسیون محصول 1/8، رنگ زرد روشن، فسفاتید 22 درصد، توکوفرول kg/mg 1350، مقدار کل عدد اکسیداتیو 6/14 ساعت (100 درجه سانتی گراد، Rancimat test) بود. 5- استخراج آنزیمی آبکی روغن دانه های درخت shea:

 در این آزمایشات اثرات تعدادی از آنزیم های تجزیه کننده سلولی از جمله آمیلازها، پروتئازها، همی سلولازها و پکتیازها در کمک به استخراج روغن shea توسط تیمار کردن آرد نرم حاصل از دانه های shea با یک یا بیشتر از این آنزیم ها قبل از استخراج مورد آزمایش قرار گرفت و با میزان راندمان استخراج نمونه کنترل، مقایسه گردید.

 با توجه به خواص مربوط به هر آنزیم و شرایط استخراج، آزمایشات نشان دادند که ترکیب آنزیمی بهینه برای استخراج روغن دانه shea عبارت بودند از: پروتئاز، سلولاز و همی سلولاز.

 با استفاده از تکنیک های استخراج آبکی مواد محلول در آب، اسیدهای چرب با وزن مولکولی پایین، الکل های چرب، فسفاتیدها و بسیاری از ترکیبات معطر غیر تری گلیسریدی غیر مطلوب از چربی شسته، جدا می شوند که در نتیجه روغن خام shea با کیفیت بهتر حاصل می گردد.

 نتیجه گیری:

 در تمامی آزمایشات انجام گرفته، استخراج روغن با استفاده از روش های آنزیمی و یا تلفیقی از روش آنزیمی و روش های مرسوم، منجر به استخراج بهتر روغن از دیواره سلولی گشته، علاوه بر اینکه راندمان افزایش می یابد. کیفیت روغن های به دست آمده نیز در مقایسه با روش های متداول قبلی بهتر می باشد.

 محدودیت های عمده فرآیند استخراج آبکی با آنزیم، مسائل مربوط به دفع مقادیر زیاد آبی می باشد که در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. فاضلاب، حاوی مواد نامحلول نظیر پروتئین ها بوده که عملیات تصفیه آن را پر هزینه می سازد.

 اما به طور کلی استفاده از آنزیم ها در صنعت روغن موجب کاهش هزینه ها و اقتصادی تر شدن فرآیندهای تولید می گردد.

 تحقیقات آینده می توانند شامل استفاده از میکروارگانیسم های تولید کننده آنزیم های موردنظر به جهت هزینه ای و استفاده از این آنزیم های میکروبی باشد

نانو تکنولوژی در صنایع غذایی


یکی از مهمترین بخش های صنعت کشورها صنعت غذایی است که ارتباط تنگاتنگی با امنیت غذایی افراد جامعه دارد . افزایش جمعیت به همراه گسترش شهرنشینی وافزایش سطح درآمد سرانه نیاز به غذاهای فرایندی را روز به روز افزایش داده است . از این رو استفاده از فن آوری های نوین از جمله نانو تکنولوژی در این صنعت بسیار مورد توجه محافل علمی وصنعتی جهان قرار گرفته است .
این روش به لحاظ احتمال بهبود در کیفیت و مزه غذا و همچنین بخاطر صرفه جویی در عمل پخت و پز و بسته بندی آن و برتری در رعایت اصول ایمنی و حفظ غذا برای استفاده در دراز مدت بسیار مورد اهمیت جامعه صنایع غذایی جهان واقع شده است.
همچنین استفاده از این روش تولید غذاهایی را که میتوانند حامل دارو و مواد تکمیلی و ویتامینهای لازم برای افراد دیکه نیازمندیهای دارویی و یا ویتامینهای بخصوصی را دارند نیز بصورت بسیار موثر تر و ارزانتر امکانپذیر سازد.
با در نظر گرفتن اینکه امروزه در دنیای ما میلیونها نفر در اثر گرسنگی جان خود را از دست میدهند این مقوله بحثی بسیار قابل توجه در آمده و بصورت ایده ای جهانی از طرف صنایع غذایی دنیا دنبال میشود. بصورتی که در چند سال اخیر صنایع غذایی جهان میلیونها دلار در راه تحقیق و توسعه نانو تکنیک سرمایه گذاری نموده و تعدادی از بزرگترین کارخانجات محصولات غذایی مانند نستله و آلتریا و اچ جی هاینز و یونیلور از پیشگامان تحقق بخشیدن به این رویه تهیه مواد غذایی میباشند و صدها کارخانه کوچکتر دیگر نیز آنها را دنبال میکنند. اما با وجود فزونی مزایای استفاده از این روش در صنایع غذایی در مقایسه با سایر تکنیک ها هنوز باندازه کافی در مورد این رویه جنجال بر انگیز تبلیغاتی نمیشود. کارخانجاتی که عملا در تحقیق و توسعه نانوغذا سرمایه گذاری نموده و شدیدا این روش را در برنامه های دراز مدت خود مورد تائید قرارداده اند در ظاهر و در نظر عموم چیزی را نشان نمیدهند و مخفیانه به امور نانوغذا رسیدگی مینمایند. آگر شما به سایت های کرافت. نستله. هاینز. ویا آلتریا مراجعه نمائید و نظرشان را در مورد نانوغذا جویا شوید متوجه خواهید شد که در این مورد بخصوبص هیچگونه اظهار نظری نمیشود.
بادر نظر گرفتن آنکه دانستنی ها ی نانوتنیک در مورد سایر بخشها مانند لوازم آرایشی و دارویی بامواد غذایی همچنان از اهمیت مساوی برخوردارند اما عموما مردم در مورد غذای مصرفی خود بسیار حساس ترند و مقوله نانوغذاسئوال برانگیزتر بنظر میرسد.

بنا بر آخرین گزارشات مربوط به نانو تکنیک در کشاورزی و غذا. زمانیکه حتی در یکی از ارکان مورد استفاده در تولید غذا مثل کشت و یا تولید و یا روش تهیه یکی از عناصر ویا بسته بندی غذا از روش نانو استفاده شده باشد آن غذا نانوغذا محسوب میشود.

اختلال جدی در اینترنت؛ چه کسی پاسخگوست؟


روزنامه جام‌جم - دیروز تا ساعت حدود 20 بسیاری از کاربران ایرانی که از سرویس‌های جهانی ایمیل برای انجام امور روزمره خود استفاده می‌کنند، نتوانستند به این سرویس‌ها دسترسی پیدا کنند، این در حالی است که هیچ مقام مسوولی در این زمینه پاسخگو نبود.


اختلال در دسترسی به شبکه جهانی اینترنت که در چند روز گذشته شدت پیدا کرده است، دیروز وضعیت غیرقابل قبولی پیداکرد به طوری که نه‌تنها استفاده از هیچکدام از سرویس‌های جهانی ایمیل میسر نبود بلکه بسیاری از موتورهای جستجو نیز با اختلال جدی مواجه بودند که همین امر استفاده از اینترنت را تا ساعات اولیه شامگاه بشدت محدود‌کرده بود.


صفحه نخست بسیاری از موتورهای جستجو که به منظور دسترسی راحت‌تر کاربران بسیار کم‌حجم بوده و پیش از این حتی با اینترنت لاک‌پشتی دایال‌آپ نیز به راحتی دانلود می‌شد، در 2 ـ 3 روز اخیر به سختی قابل مشاهده است و همین امر جستجوی اینترنتی را نیز با مشکل مواجه ساخته است.


با این حال عمده مشکل همچنان متوجه سرویس‌های ایمیل جهانی است.در بررسی صورت گرفته عامل اصلی مشکل اخیر کاربران در استفاده از اینترنت اختلال در (ارتباط لایه امن) Secure Sockets Layer یا همان (SSL) و پروتکل Transport Layer Security یا (TLS) اعلام شده است.پروتکل‌های نامبرده به‌عنوان استانداردهای عمومی اینترنت به شمار می‌روند که برای برقراری یک ارتباط که معمولا نیاز به ارسال نام کاربری و رمز دارند به‌کار می‌روند و استفاده از آنها برای حفظ حریم خصوصی افراد در فضای مجازی بسیار ضروری است.مشکل اخیر در نقل و انتقال داده‌ها از طریق استانداردهای امنیتی یاد شده باعث شده است کاربران گاهی اوقات نتوانند به سرویس‌های اینترنتی مانند جی‌میل، یاهومیل، هات‌میل و خدمات ایمن سایت‌های خارجی دسترسی پیدا کنند.


اختلال در فعالیت روزمره کاربران

اگرچه در گذشته نیز دسترسی به اینترنت به‌صورت مقطعی یا کلی دچار اختلالاتی می‌شد در بیشتر موارد سعی بر آن بوده است که این اختلالات در حدی باشد تا استفاده از سرویس‌های پایه مانند ایمیل شخصی افراد امکان‌پذیر باشد. اما در روزهای گذشته عدم امکان استفاده از این سرویس باعث شده است بخش عمده‌ای از فعالیت روزانه شرکت‌ها و افراد حقیقی دچار اختلال شود.


اگر چه شامگاه دیروز مشکل تا حدودی مرتفع شد اما بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی که عمده ارتباط آنها با شرکای خارجی‌شان از طریق اینترنت و ایمیل بوده، هم‌اکنون با نگرانی جدی، اوضاع اخیر را دنبال می‌کنند. آنها به این مساله می‌اندیشند که در صورت تداوم این روند حتی برای مدتی کوتاه، خسارت‌های سنگینی را به خاطر قطع ارتباط با دنیای خارج متحمل خواهند شد. در عین حال بسیاری از دانشگاهیان و محققان نیز اکنون ارتباطات خارجی خود را از دست رفته می‌بینند و همین امر ضربه علمی بزرگی به بدنه دانشگاهی وارد خواهد کرد.


از سوی دیگر بسیاری از ارتباطات داخل کشور نیز طی سال های اخیر برپایه استفاده از ایمیل شکل گرفته و هرگونه اخلال در این سیستم مشکلات زیادی را برای بنگاه​ها و شرکت هایی که ازاین سیستم استفاده می کنند ایجاد خواهد کرد. هم‌اکنون روزانه حجم انبوهی از اطلاعات ، داده و فایل‌های دیجیتال از طریق کاربران ایرانی در داخل کشور جابه جا می شود که بخش زیادی از این انتقال داده، محور فعالیت تعداد قابل توجهی از شرکت‌ها و افراد را تشکیل می دهد و مشخص است که درصورت عدم دسترسی به ایمیل و ابزارهای ارتباطی اینترنتی معضلات عدیده ای برای این مجموعه ها به وجود خواهد آمد.


این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که هنوز از ایمیل ملی هم جز سایه‌ای رخ‌نمایی نکرده و ایمیل‌های جهانی ما به ازای قابل قبولی در داخل کشور ندارد. از طرفی برقراری ارتباط از طریق راه‌های دیگر همچون تلفن و فکس نیز صرف نظر از هزینه بالای آن به‌شدت محدود بوده و امکان هیچ‌گونه انتقال داده از این طریق فراهم نیست.


اپراتورها مقصر نیستند

معاون نظارت بر سرویس و خدمات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت‌وگو با «جام‌جم» این مشکل را بدون ارتباط با اپراتورها دانست و گفت: نظارت ما بر کیفیت اینترنت بر اساس قرار داد بین شرکت زیرساخت و اپراتورهاست و در صورتی که انحرافی از این قرارداد صورت گیرد و اپراتور نتواند سرویس مورد نظر را ارائه دهد موضوع را از شرکت ارتباطات زیر ساخت پیگیر خواهیم بود. حسن رضوانی ادامه داد: در صورتی که ارتباط از سوی کاربر با مشکل مواجه شود ما وظیفه داریم موضوع را بر اساس پروانه از اپراتور پیگیری کنیم که برای آن نیز قاعده خاصی حاکم است.وی در خصوص مشکل اخیر گفت: در صورتی که اینترنت به​طور کلی دچار اختلال شده باشد، می‌شود روی آن بررسی داشت اما به​صورت مصداقی نمی​توانیم پیگیری کنیم.رضوانی موضوع اخیر را به کیفیت اینترنت مربوط ندانست و گفت: باز نشدن یک سایت خاص نمی‌تواند معیار اختلال اینترنت باشد.


شبکه ملی اطلاعات در اختلالات بی‌تقصیر است

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات نیز به عنوان متولی اصلی شبکه ملی اطلاعات پیشتر در پاسخ به این‌که آیا راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، محدودیتی در دسترسی به اینترنت جهانی ایجاد کرده است یا خیر؟ به «جام‌جم» گفته بود: قطعا خیر، بلکه این کار برای تقویت اینترنت است و اصولا تعریف شبکه ملی اطلاعات به اینترنت جهانی مربوط نیست.علی حکیم جوادی با اشاره به این که اختلالات اخیر هیچ ربطی به شبکه ملی اطلاعات ندارد، تصریح کرد: موضوع قطع اینترنت جهانی را صد درصد تکذیب می‌کنم.


اشکال از طرف زیرساخت نیست

شرکت ارتباطات زیر ساخت به​عنوان متولی توزیع اینترنت در کشور و تنها مسیر ارتباط مخابراتی داخل و خارج کشور وظیفه ارائه سرویس اینترنت با استانداردهای خاص کیفی را بر عهده دارد. مسوولان این سازمان به تماس‌های خبرنگار ما پاسخگو نبوده و تنها خبری به نقل از روابط عمومی این شرکت منتشر شد که مشکل اخیر را از سوی این شرکت نمی‌دانست.


کمیته فیلترینگ بی‌تقصیر است

دفتر عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز در پاسخ به خبرنگار جام‌جم موضوع اختلال اخیر را خارج از تصمیم این کمیته دانست. این کمیته که مسوول اعلام مصادیق سایت‌های شامل فیلترینگ است در نوبت‌های قبلی عامل تصمیم‌گیر در اختلالات ذکر می‌شد اما این بار گویا این کمیته نیز در اختلالات اینترنت نقشی ندارد.


مجلس پیگیری خواهد کرد

رئیس کمیته مخابرات مجلس در خصوص مشکل کیفی اینترنت گفت موضوع را پیگیری خواهم کرد و بنا به وظیفه نظارتی مجلس دلایل و جزئیات آن را از مسوولان جویا خواهم شد.علی مطهری، نماینده مردم شبستر افزود: در صورتی که مشکلات مقطعی باشد می‌توان با تذکر به رفع آن اقدام کرد و در غیر این​صورت مسوولان باید پاسخگوی نمایندگان مردم در مجلس باشند.


برای این عکس تیتر بزنید


میدان انقلاب تهران- متن روی پلاکارد: من به علت بیکار شدنم با نواختن ساز بتوانم از مشکلاتی که برایم پیش آمده با شاد کردن دل شما هنر دوستان عزیز به یاری خدا و شما دل خانواده من هم شاد شود و زیر این بدهی خلاصی یابم. متشکرم


طرح: اختلال در ایمیل ها



جمال رحمتی – جام‌جم


ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان تکمیل ظرفیت دکتری تا 6 اسفند


با انتشار فهرست‌ اسامی‌ پذیرفته‌‌شدگان‌ نهایی افزایش ظرفیت آزمون‌ دوره دکتری 90، پذیرفته‌شدگان می‌توانند در روزهای 3 یا 6 اسفند با مراجعه به مراکز آموزشی ثبت‌نام کنند.


به گزارش مهر، نتایج داوطلبان روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قابل دسترس است.


پذیرفته‌‌شدگان‌ نهایی‌ هر یک‌ از کدرشته‌ امتحانی‌ اعلام‌ شده‌، می‌توانند پس‌فردا یا شنبه هفته آینده با در دست داشتن مدارک لازم برای ثبت‌نام‌ به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی‌ مراجعه کنند.مراجعه نکردن پذیرفته‌شدگان در تاریخ‌ تعیین‌شده برای ثبت‌نام به معنای انصراف از تحصیل آنان تلقی می‌شود.


ضرورت دارد تمامی پذیرفته‌شدگان قبل از مراجعه به دانشگاه محل قبولی جهت ثبت‌نام برای اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعات درباره زمان ثبت‌نام، ساعت مراجعه یا مدارک مورد نیاز به سایت اینترنتی دانشگاه‌های مربوط مراجعه کنند.داوطلبان باید مدارک لازم‌ برای‌ ثبت‌نام‌ که در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج شده را است، به صورت کامل به مراکز آموزشی مربوط ارائه دهند.


حضور شخص پذیرفته شده جهت ثبت‌نام الزامی است و ثبت‌نام منحصرا در تاریخ اعلام شده توسط هر دانشگاه و با ارائه مدارک کامل مندرج در این اطلاعیه صورت می‌پذیرد. به پذیرفته‌شدگان توصیه می‌شود قبل از مراجعه در تاریخ تعیین شده جهت ثبت‌نام، اطلاعات تکمیلی را در سایت اینترنتی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل قبولی خود مطالعه کنند.


معدل‌ مدرک کارشناسی (لیسانس)‌ و کارشناسی‌ارشد (فوق‌لیسانس)‌ پذیرفته ‌شده‌ باید با معدل‌هایی‌ که‌ قبلا در زمان ثبت‌نام یا شرکت در آزمون به‌ سازمان‌ اعلام‌ کرده یکسان‌ باشد، در غیر این صورت ضمن منتفی شدن قبولی، از ثبت‌نام آن دسته از داوطلبانی که دارای مغایرت معدل باشند (معدل مندرج در مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی‌‌ارشد آنان کمتر از معدل اعلام شده به این سازمان باشد) خودداری می‌شود و به این‌ دسته از پذیرفته‌شدگان توصیه می‌شود به محل قبولی خود مراجعه نکنند و در صورت لزوم چنانچه در این‌باره سوالی دارند، می‌توانند از طریق سایت سازمان در بخش پاسخگویی اینترنتی اقدام کنند.همچنین از پذیرفته‌شدگانی‌که‌ حداکثر تا 31 شهریور90 فارغ‌التحصیل‌ نشده‌اند، ثبت‌نام‌ نمی‌شود و قبولی آنان نیز منتفی می‌شود.


در هر مرحله‌ از ثبت‌نام‌ و هنگام‌ تحصیل‌، چنانچه‌ مشخص شود داوطلبی‌ حقایق‌ را کتمان‌ کرده است یا اطلاعات غلطی ارائه کرده و واجد شرایط نیست، قبولی‌ وی منتفی می‌شود و براساس مقررات‌ با او رفتار می‌شود.


کارنامه نتیجه نهایی این مرحله در 9 اسفند 90 روی سایت اطلاع‌رسانی این سازمان قرار داده می‌شود و پذیرفته‌شدگان نهایی در این مرحله مطابق ضوابط، مجاز به شرکت در آزمون دکتری سال 1391 نیستند.


پدرشوهر اسیدپاش به قصاص چشم محکوم شد


وکیل مدافع معصومه عطایی از صدور حکم قصاص برای عامل اسیدپاشی به موکلش خبر داد. این دومین حکم قصاص چشم در پرونده‌های اسیدپاشی در محاکم قضایی کشور است.


علیرضا مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: براساس حکم صادره از سوی شعبه 17 دادگاه کیفری استان اصفهان حسینعلی ـ هـ. متهم این پرونده به قصاص چشم محکوم شده است و موکل برای اجرای این حکم باید نصف دیه چشمان متهم را پرداخت کند. وی افزود: متهم پرونده نیز به پرداخت یک‌دوم از 72 درصد دیه کامل بابت ارش سوختگی صورت، اندام‌های فوقانی، قفسه صدری، نقص زیبایی و تخریب صورت و تحمل 5 سال حبس تعزیری محکوم شده است.



مختاری تصریح کرد: این رای به مدت 20 روز در دیوان‌عالی کشور قابل اعتراض است و در صورت عدم اعتراض، قطعی خواهد شد. جلسه محاکمه پدرشوهر سابق معصومه عطایی که شهریور سال گذشته به صورت عروسش اسید پاشید، سه‌شنبه 11 بهمن در شعبه 17 دادگاه کیفری استان اصفهان برگزار شد. متهم پرونده پس از جدایی پسرش از همسر خود روز 11 شهریور 89 در شهرستان شهرضای اصفهان به صورت عروس سابقش معصومه عطایی اسید پاشیده بود. پیش از این در پرونده اسیدپاشی روی صورت آمنه بهرامی، مجید موحد متهم پرونده به قصاص چشم محکوم شده بود که با بخشش آمنه، اجرای قصاص منتفی شد.


دزد‌ها، لباس‌های پیرمرد را در سرما از تنش درآوردند


دزدهای مسلح پس از سرقت احشام پیرمرد 74 ساله، لباس‌های او را از تنش درآورده و در سوز سرما پیکر نیمه جان او را در بیابان رها و فرار کردند.


سرهنگ حسین‌زاده، رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان با اعلام این خبر گفت: در پی چند فقره سرقت احشام در شهرستان‌های مختلف استان، موضوع در دستورکار کارآگاهان اداره عملیات ویژه پلیس آگاهی قرار گرفت.


وی افزود: ماموران در جستجوی سارقان بودند که اطلاع یافتند آنان پس از سرقت چند رأس احشام پیرمرد 74 ساله، وی را مورد ضرب و جرح قرار داده و برای این که مالباخته موضوع را به پلیس خبر ندهد، لباس‌هایش را از تنش درآورده و با تهدید سلاح، او را مجبور به پیاده‌روی 17 کیلومتری در سرمای شدید بیابان‌های اطراف کرده‌اند. سپس، پیکر نیمه جان او را در یکی از شهرستان‌های استان رها ساخته‌اند.


رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان تصریح کرد: 24 ساعت پس از این حادثه، تیم‌های ویژه‌ای از کارآگاهان در ادامه تحقیقات، سرنخ‌های مهمی از سارقان به دست ‌آوردند که منجر به شناسایی و دستگیری اعضای باند 6 نفره سارقان مسلح احشام شد. حسین‌زاده خاطرنشان کرد: اعضای این باند، غیربومی و اهل یکی از استان‌های مجاور هستند که مدتی در استان به سرقت احشام مشغول بوده و تا زمان دستگیری بیش از 833 رأس دام به ارزش تقریبی 2 میلیارد و 200 میلیون ریال را به سرقت برده و در استان‌های دیگر به فروش رسانده بودند.


وی با بیان این‌که اعضای این باند همگی دارای سابقه و از مجرمان حرفه‌ای هستند، یادآور شد: از این افراد یک قبضه سلاح کمری و یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز همراه مهماتش کشف و یک دستگاه خودروی سواری و یک دستگاه کامیون حمل دام متعلق به آنها نیز توقیف شده است.


وی گفت: اعضای این باند تاکنون به 16 فقره سرقت مسلحانه احشام روستاییان اعتراف کرده و از سوی مالباختگان شناسایی شده‌اند.