پنیر غذایی که بیشتر از شیر گاو – شیر گوسفند – ساخته می شود و بهر حال از موجودات دیگری نظیر شیربوفالو پنیر ساخته می شود . پنیر به 4 درجه اصلی بر اساس نوع بافت و طول مدت ساخت نیز تقسیم بندی می شود . ü پنیرهای نرم : شامل پنیر خامه ای - کوتاژ – پنیر تازه . ü پنیرهای نیمه نرم : که به پنیرهای تازه ای که مدت ساخت آنها چند هفته ای بیش نیست. ü پنیرهای سخت : مثل پنیر چدار – سویس- که از مدت زمان ساخت آن چندین ماه بگذرد . ü پنیرهای خیلی سخت : که بصورت رنده شده مورد استفاده قرار می گیرند و از مدت ساخت آنها 9 ماه بالاتر است . طعم پنیرها : ü بر اساس نوع شیری که مورد استفاده قرار می گیرد که طبق فصول سال و نوع شیر طعم متفاوتی دارند . ü شیرهای بهاره و تابستان اغلب شیرین و غنی هستند ( بعلت دسترسی علوفه تازه و تنوع مصرف گیاهی که در این فصل وجود دارد ) . ü فرآورده های زمستانی که اضافه شده بعمل می آیند که از مایع ماست حاوی باکتری مفید ساخته می شود و طعم و مزه خاصی را پیدا می کنند. مانند : پنیر آبی ( Blue Cheese ) یک نمونه از شیرهای ( Cuturul) است . ü پنیرهای پروسس شده : این پنیرها به روش مصنوعی پروسس می شود . مثل پنییر مازارلا (Mazzarella) که پنیری مثل خمیر فشرده می شود و یا بصورت قالب گرد تولید می گردد . زمان ذخیره سازی انواع پنیرها : ü پنیرهای نرم برای مدت چندین روز دوام دارد . ü پنیرهای نیمه نرم به مدت 2 هفته دوام دارند . ü پنیرهای سخت بمدت 4 هفته دوام دارند . ü پنیرهای خیلی سخت دارای طول نگهداری زیادتر است ( اگر در یخچال نگهداری شود طول عمرش افزایش می یابد ) . پنیرها باید همیشه در یخچال نگهداری شوند و خوب پیچیده شوند ( بوسیله فویل یا پوشش های پلاستیکی دیگر که بستگی به نوع پنیر دارد).