یک متخصص توانبخشی گفت: تاثیر کفش سالم بر روی پا، درست مانند تاثیرعینک بر روی چشم است.
خلاف سایر تن پوشها در انتخاب کفش فقط نباید به ظاهر آن توجه کرد ادامه داد: انسان در طول زندگی حدود ۱۵۰ هزار کیلومتر پیاده روی می کند که با هر قدم فشارهای مختلفی به بدن وارد می شود. وی افزود: استفاده از نوع ناسالم کفش می تواند تاثیرات مخربی را بر زانوها، ستون فقرات و سایر اعضا بدن وارد نماید. اگر آرتروز را فرسایش تعریف نماییم شروع آرتروز و فرسایش مفاصل از کفش ناسالم آغاز می شود.
قلمقاش با تاکید بر این که معیارهای علمی در تولید کفش می بایست از سوی تولیدکنندگان رعایت شود، خاطر نشان کرد: پای انسان به منظور راه رفتن بر روی سطوح نرم طراحی شده است. راه رفتن بر سطوح سخت نظیر سرامیک و آسفالت، ۴ درجه چرخش خود به خودی در مچ پا ایجاد می کند که این حتما می بایست در کفش افراد اصلاح شود.
وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به کفی کفش به عنوان فاکتور اصلی خرید آن اظهار داشت: بدترین کفش ها آن هایی هستند که ارتفاع ابتدا و انتهای آن ها برابر است که این نقیصه فشار زیادی را به ستون فقرات وارد می کند.
دکتر قلمقاش با بیان این که هر فرد ایرانی می بایست یک کفش سالم داشته باشد تصریح کرد: کفش های وارداتی چینی که از کیفیت نازلی برخوردارند اجازه تنفس به پا نداده و فرد مصرف کننده بدون شک می بایست منتظر بیماری های عفونی و قارچی در پوست و هم چنین پیچ خوردگی های مکرر در پای خود باشد.
دکتر قلمقاش با اشاره به اهمیت سلامت پای دانش آموزان خاطر نشان کرد: ممکن است صافی کف پای منعطف دانش آموزان در سنین کودکی توسط کفی یا کفش درمان نشود، اما کفش یا کفی مناسب برای آن ها، از طریق اصلاح چرخش مچ پا سبب جلوگیری از کجی زانو، لگن و ستون فقرات در بزرگسالی خواهد شد. در نتیجه هدف از درمان صافی کف پا در سنین کودکی، تنها اصلاح این قوس ها نیست بلکه پیشگیری از بروز عوارض جدی در سن بزرگسالی است.
منبع: نسخه