پدیده

مجله اینترنتی

پدیده

مجله اینترنتی

اندروید 4 ساله تولدت مبارک


چهار سال پیش در چنین روزی، یک سیستم عامل جدید متولد شد. سیستم عاملی که پله های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت. سیستم عاملی که قلب‌های بسیاری را به تسخیر خود درآورد. سیستم عاملی که استیو جابز آن را به جنگ اتمی فراخواند. بله امروز تولد ۴ سالگی اندروید است. 


شاید باورش سخت باشد، اما اندروید اکنون ۴ ساله شده است. این سیستم عامل برای اولین بار در ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۸ توسط گوگل عرضه شد، حدود یک سال پس از عرضه اولین آیفون و چند ماه پس از معرفی اپ استور توسط اپل. اولین موبایلی که اندروید را به صورت جدی به جهانیان معرفی کرد Motorola Droid بود . گوگل در واقع قسمتی از موفقیت اندروید را مدیون این گوشی است که در زمان خود با امکاناتی فوق‌العاده، نماینده ای شایسته برای این سیستم عامل بود و توانست امکانات اندروید را به خوبی به همگان نشان دهد. 


گوگل در سال ۲۰۱۰ با همکاری کمپانی HTC اولین گوشی مورد تایید خود را با برند Nexus عرضه کرد. گوگل پس از موففیت HTC Nexus One، با همکاری سامسونگ گوشی های Nexus S و Galaxy Nexus را نیز به بازار معرفی کرد که آن ها نیز با استقبال بالای کاربران مواجه شدند. گوگل البته بازار تبلت ها را نیز فراموش نکرد و مجددا با همکاری Motorola نخستین تبلت اندروید ملقب به Motorola Xoom را به بازار عرضه کرد. از آن زمان به بعد گوگل سعی و خطاهای بسیاری را در زمینه تبلت ها انجام داد تا اینکه سر انجام تبلت خود با نام نکسوس 7 را به عنوان یکی از بهترین تبلت های بازار، در اختیار طرفدارانش قرار داد. 

احتمالا می دانید که گوگل هر نسخه از سیستم عامل اندروید را با نام یک خوراکی (معمولا دسر) به بازار ارایه می کند این شرکت در این ۴ سال خوراکی های خوشمزه ای را به تلفن های ما آورده است که لیست آن ها را مشاهده می کنید: 

نسخه ۱.۵ - ۳۰ آوریل ۲۰۰۹ - کیک فنجانی 
نسخه ۱.۶ - ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹ - دونات 
نسخه ۲.۰ و ۲.۱ - ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۹ - نان خامه ای 
نسخه ۲.۲ - ۲۰ می ۲۰۱۰ - ماست یخ زده 
نسخه ۲.۳ - ۶ دسامبر ۲۰۱۰ - نان زنجبیلی 
نسخه ۳.۰ ، ۳.۱ و ۳.۲ - ۲۲ فوریه ۲۰۱۱ - کندوی عسل 
نسخه ۴.۰ - نوابر ۲۰۱۱ - بستنی حصیری 
نسخه ۴.۱ - جولای ۲۰۱۲ - جیلی بیلی 

جالب است بدانید که در حال حاضر ۵۷.۵٪ از کاربران اندروید از نسخه نان زنجبیلی استفاده می‌کنند و تنها ۱.۲٪ از کاربران توانسته اند دستگاه خود را به جیلی بیلی آپدیت نمایند. 

اندروید در حال حاضر ۵۹٪ از بازار تلفن های هوشمند را در اختیار خود دارد و طبق اعلام گوگل تا ۹ ماهه آخر سال ۲۰۱۲ بیش از ۵۰۰ میلیون دستگاه توسط سیستم عامل اندروید فعال گشته اند که این آمار در حال حاضر برابر ۱.۳ میلیون دستگاه در هر روز است. بازار اپلیکیشن های اندروید نیز که معروف به گوگل پلی است در حال حاضر بیش از ۶۰۰ هزار اپلیکیشن را در خود جای داده است و روزانه شاهد ۲۰ میلیون دانلود است. 

شما آینده اندروید را در سال های پیش رو چگونه پیش بینی می‌کنید؟ آیا فکر می‌کنید این سیستم عامل بر روی تلفن های هوشمند موفق تر خواهد بود یا بر روی تبلت ها؟ 


منبع: نارنجی


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد