یا بهطور مثال نظامی گنجوی شاعر بزرگ کشورمان است که جمهوری آذربایجان قصد دارد، اصالت این شاعر را به آذربایجان نسبت دهد. این اتفاقات چندان عجیب به نظر نمیآید و دور از ذهن نیست که این کشورها سعی داشته باشند به هر تدبیری و طریقی اصالت این بزرگان را به خود نسبت دهند و بخواهند که از این طریق هویت عمیقتری برای خود دست و پا کنند، اما دامنه این اتفاقات این روزها به داخل کشورمان نیز رسیده است و کشمکشی میان استانهای همدان و اصفهان برای مقبره ابوعلی سینا رخ داده است.
محمدحسین ریاحی، مسئول پژوهشی مرکز اصفهانشناسی ادعا کرده که مقبره ابوعلی سینا دانشمند بزرگ ایرانی در استان اصفهان است و بنا به شواهد تاریخی او اصلا به همدان نرفته است.
سخنان مسئول مرکز اصفهان پژوهی بلافاصله با واکنش مسئولان استان همدان مواجه شد و مسئولان بنیاد ابوعلی سینا در همدان گفتههای ریاحی را رد کرده و هرگونه احتمال مدفون بودن شیخ الرئیس در اصفهان را بهشدت مردود دانستهاند.
بروز چنین اتفاقاتی به نظر کمی عجیب میآید. چون نه اصفهان با کمبود هویت و بنای تاریخی مواجه است و نه همدان. از طرفی دیگر سالهاست که همدان به عنوان مدفن ابوعلی سینا شناخته شده و کنگرهها و برنامههایی نیز در معرفی او و تحلیل افکار و آثارش برگزار شده است که بسیاری از آنها ابعاد بینالمللی داشتهاند و متفکران و اندیشمندان جهان حول محور نام ابوعلی سینا در همدان گردهم آمدهاند.
به نظر میرسد بروز چنین اتفاقاتی در داخل کشور نتایج خوبی نداشته باشد و حتی به مرور زمان ناراحتیهایی را میان مردم استانهای مختلف ایجاد کند و از طرفی ممکن است وجهه بینالمللی، تاریخی و فرهنگی ما را هم تحتتاثیر قرار دهد.
زینب مرتضاییفرد - جام جم