مسابقه فوتبال پیروزی و داماش بار دیگر و این بار در ورزشگاه آزادی حاشیه ساز شد و در ثانیه های پایانی به دلیل اهانت ها و شعارهای موهن تماشاگران تیم میزبان که به دلیل شکست، داوران را آماج حملات خود قرار داده بودند، ناتمام ماند تا کمیته انضباطی فدراسیون درباره آن تصمیم بگیرد.
دکتر عبدالحمید احمدی، رییس انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی در گفتوگو با ایسنا با تقبیح اتفاقات ناشایست دیدار تیمهای پیروزی و داماش که منجر به نیمه تمام ماندن این دیدار شد، اظهار کرد: دیرگاهی است که سناریوی تکراری و مشمئزکننده توهین و به کاربردن الفاظ رکیک و شعارهای زشت و زننده در سکوهای ورزشگاههای فوتبال گریبانگیر ورزش و به ویژه فوتبال شده است. داستانی که به دلایل مختلف روز به روز به عمق و گستره آن افزوده شده و از فرط تکرار متاسفانه قبح آن نیز کم کم از بین رفته و تبدیل به مسئله ای عادی و معمولی گردیده است. به گونه ای که کمتر مسابقه ورزشی حساس و یا نیمه حساسی را می توان یافت که در آن تماشاگران تیم هایی که از تماشاگران کم و یا زیادی برخوردارند در صورت باخت تیم مورد علاقه خود، از توهین به داور و مربی و بازیکن و هوادار تیم رقیب صرف نظر کنند و شکست را به عنوان روی دیگر مسابقه پذیرفته و با آرامش ورزشگاه را ترک کنند.
وی افزود: معمولا مهمترین دلیل ابراز شده برای توجیه این قبیل توهین ها و رفتارهای ناپسند در یک واژه خلاصه می شود و آن هم چیزی نیست جز "اشتباه"! اشتباه داور یا تیم داوری، اشتباه مربی، اشتباه بازیکن، و ... وگویا تاوان اشتباه در هر رده و صنفی در ورزشگاههای ما آن است که با توهین های رکیک و شعارهای زننده تماشاگران بلافاصله پاسخ داده شود و متاسفانه به دلیل اهمال کاری ها و سهل انگاری های مدیران و متولیان امر در باشگاهها، سازمان برگزارکننده مسابقات، فدراسیون، و نهاد متولی ورزش از یکسو و ضعف تربیت و فرهنگ سازی و ارائه الگوهای صحیح فرهنگی از سوی نهادهای فرهنگی مسئول و رسانه ها، این عادت زشت به صورت یک رفتار و فرهنگ غالب درآمده و تاسف زمانی بیشتر می شود که برای زدودن این معضل ضداخلاقی و ضدفرهنگی که اصل و ریشه ورزش را هدف قرار داده، نه تنها کاری انجام نمی شود بلکه با تصمیمات مقطعی و انفعالی و شکننده، به طور ناخواسته بروز این گونه رفتارها در ورزشگاهها نیز تقویت می شود.
رییس انجمن ورزشی نویسان تصریح کرد: شاید هنوز برای برخی از متولیان و دست اندرکاران امر سرایت این بیماری خطرناک به محیط مقدس و فرهنگی ورزش به مرحله باور نرسیده است و تصور براین است که این گونه رفتارها در میادین ورزش و ورزشگاهها موضوعی عادی و طبیعی است، و شاید به همین دلیل است که علیرغم تکرار چنین رفتارهایی به جای موضع گیری های قاطع و تصمیمات جدی شاهد رفتارها و اظهارنظرهای انفعالی و رفع تکلیفی از سوی مدیران و کارگزاران ذیربط هستیم. غافل از آن که عمق و گستره این معضل در حال آسیب زدن به ریشه و روح ورزش است. ورزشی که قرار است به سالم سازی جسم و روان فرد و جامعه بپردازد و موجبات تعالی ملت و کشور را در ابعاد مختلف فراهم آورد. بدیهی است که از ورزش بیمار و ورزش عاری از فرهنگ و تربیت و اخلاق، بوی خوشی به مشام جامعه نخواهد رسید و دریغ که در ورزش و رقابت های ورزشی شاهد آن باشیم که "بیماری" جای "سلامت" را اشغال کرده باشد.
احمدی، قاطعیت مسوولان در تصمیم گیری را خواستار شد و گفت: کاش به اندازه سرعت عمل و قاطعیت تماشاگران ورزشگاهها در برخورد با اشتباهات داخل زمین و به کارگیری الفاظ موهن، این سرعت عمل و قاطعیت نیز در تصمیم گیری و برخورد با معضلات در دست اندرکاران و مدیران نیز مشاهده شود و دوباره شاهد این چرخه تکراری و معیوب نباشیم که متولیان انضباطی بخواهند در ایفای وظیفه اصلی خود، کم کاری های فرهنگی باشگاهها و فدراسیون و سایر نهادهای متولی را نیز جبران کنند و با اتلاف وقت و پیچاندن و کش دار کردن موضوعات، تصمیمی بی تاثیر در کاهش معضلات انضباطی و اخلاقی اتخاذ کنند.
وی افزود: نکته مهم دیگر در این باره متوجه کمیته داوران و تیم داوری مسابقات ورزشی است که با توجه به حساسیت نتایج مسابقات و نتیجه گرایی افراطی حاکم بر محیط ورزش، نقش و وظیفه آنان را بیش از گذشته پررنگ ساخته است. قضاوت داوران ورزشی خواه ناخواه در معرض دید تماشاگران و دوربین های تلویزیونی است و این مسئله حساسیت تصمیمات آنان را دوچندان می کند.
احمدی در پایان گفت: بنابراین حضور موفق تیم داوری در چنین شرایطی دشوار آمادگی های جسمی، روانی، و مهارتی فراتری را طلب می کند که برای کسب آن باید کاری فراتر از آن چه که امروز شاهد آن هستیم صورت پذیرد. کمیته داوران و فدراسیون فوتبال باید شرایط جامع تر و کامل تری را برای این منظور فراهم کند و در جهت ارتقاء دانش و مهارت و آمادگی های داوران بیش از گذشته تلاش کند و از داوران ورزشی نیز انتظار می رود که خود را برای حضور در صحنه های قضاوت رویدادهای ورزشی حساس بیش از پیش آماده تر کنند و تراز داوری خود را بالاتر از سطح روز فوتبال ایران قرار دهند تا از این طریق به کاهش معضلات فرهنگی فوتبال و ورزش کمک شایانی بنمایند.
فقط در ایران لیدر های استخدام شده وجود دارد. و تمام این توهین ها را لیدر ها هدایت می کنند. تقصیر لیدرها و کسانی است که آنها را استخدام میکنند.