پدیده

مجله اینترنتی

پدیده

مجله اینترنتی

افزایش اکسیژن رسانی به خون از فواید خندیدن است

یک روانپزشک کاهش ضربان قلب و بیماریهای قلبی  عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت انسان از ابتلا به بیماریها را از فواید خندیدن ذکر کرد.



به گزارش پدیده و به نقل از وب دا، دکتر امیررضا چمنی ضمن بیان این مطلب بیان کرد: احساسات و هیجانات بخشی از وجود هر انسان است که سبب شور و نشاط بخشیدن به زندگی می‌شود به عبارتی هیجانات نقش موثری در زندگی دارند و یکی از ابزارهای مهم ارتباطات انسانهاست.


وی ایجاد هرگونه برانگیختگی در ذهن و بدن را هیجان تعریف کرد و گفت:‌برخی هیجان‌ها مثل شادی و عشق خوشایند و انرژی بخش‌اند و برخی از هیجان ها مثل ترس و خشم مخرب‌اند.


دکتر چمنی با بیان این که امروزه هیجان شادی از خوشایندترین و لذت بخش ترین هیجانها است تصریح کرد:‌ علاقه‌مندی بیشتر به کار،‌شاداب و سرحال بودن،‌تمایل به برقراری ارتباط با دیگران، مهربان بودن در روابط اجتماعی و اندک بودن نقش ها از تاثیرات و ویژگی های شاداب بودن در زندگی ا ست.


این روانپزشک از خنده تحت عنوان ویتامین روح یاد کرد و افزود: خندیدن باعث شادی و نشاط در زندگی می‌شود در حالیکه اخم و ترش رویی میکروب روح است و سبب کسالت می‌شود.


وی با اشاره به این که خنده از اولین رفتارهای اجتماعی است، اظهار کرد: ‌ابتدایی‌ترین خنده در سن 1 ماهگی به طور ناخودآگاه و بدون محرک محیطی اتفاق می‌افتد و سپس خندیدن در اثر محرک های بیرونی در سن 4 ماهگی زندگی صورت می‌پذیرد.


وی ساده‌ترین، طبیعی‌ترین راه رهایی از تنش های روحی و استرس ها را خندیدن دانست و گفت: ‌معجزه خنده سبب می‌شود انرژی روانی فرد از درون به سطح بیاید و با تظاهر در صورت، شادی جاری شود.


وی ادامه داد: ‌از آنجا که هنگام خندیدن شخص هیچ فکری نمی‌کند بنابراین خندیدن دامنه تفکرات منفی را متوقف می‌سازد و در کل نوعی مدیتیشن محسوب می‌شود.


این روانپزشک با اشاره به اینکه خنده بر هر درد بی درمان دواست اذعان کرد: ‌خندیدن باعث واکنش غیر ارادی و انقباض هماهنگ ناخودآگاه در 15 ماهیچه صورت می‌شود که بر اثر این انقباض تنفس انسان سریع و ماده‌ای بنام آدرنالین در خون ترشح می‌شود که انسان احساس لذت ،‌شور و شادی می کند.


دکتر چمنی کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون، تنفس عمیق، افزایش اکسیژن رسانی به خون، افزیش طول عمر‌،کاهش بیماری های قلبی عروقی، ‌تقویت سیستم ایمنی و هورمونی بدن و محافظت بدن از بسیاری از بیمارها را از فواید خندیدن بر شمرد و خاطر نشان کرد: بررسی‌های دانشمندان انگلیسی نشان می د‌هد هر یک دقیقه خندیدن از ته دل معادل 45 دقیقه ورزش کردن است.


وی با بیان که خندیدن باعث کاهش بروز بیماری های قلبی  عروقی می‌شود توصیه کرد: در صورتی که فرد دچار حمله قلبی شده باشد با 30 دقیقه خندیدن در طول روز احتمال بروز حمله دوم به میزان قابل توجهی در وی کاهش می‌یابد.


وی با اشاره به اینکه با ترشح اندروفین درحین خندیدن تحمل درد انسان کاهش می‌یابد گفت: با خندیدن حالت سرخوشی در فرد ایجاد می‌شود که این احساس به عنوان مسکن دامنه تحمل انسان را افزایش می‌دهد.


وی با بیان اینکه خندیدن در روابط اجتماعی تاثیر گزار استف اظهار کرد: با لبخند زدن این پیام به مخاطب ارسال می‌شود که من تو را می‌پذیرم‌، وجود تو برای من خوشایند است و گوش شنوایی به حرفهای تو دارم و به شما کمک خواهم کرد و از سوی دیگر اخم و ترش رویی این پیام را به مخاطب انتقال میدهد که من نمی‌خواهم تورا ببینم‌، مزاحم من نشو، به تو اهمیت نمی‌دهم و یک طرد شدگی به شخص مخاطب می‌دهد.


وی با اشاره به اینکه لبخند می‌تواند اثرات تربیتی مهمی بر روی کودکان داشته باشد گفت:‌خندیدن می‌تواند رفتارهای مثبت کودک را تقویت و به رفتارهای او شکل بدهد.


وی اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد کودکانی که با هیجان اخم معلمان روبه رو می‌شوند احساس گناه بیشتری می‌کنند که این مهم سبب افزایش اضطراب ،‌ کاهش روحیه و خدشه دار شدن اعتماد به نفس کودک می‌شود که درنهایت کودک احساس نا کارآمدی و طرد شدگی می‌کند.


وی افزود:‌از سوی دیگر لبخند والدین و معلمان کودک، به کودک احساس رضایتمندی می‌دهد و اعتماد به نفس کودک را افزایش می‌دهد.


این روانپزشک در پایان یادآورشد: ‌خَنده در ارتقاء سلامت روان فرد و تقویت ارتباطات اجتماعی نقش موثری دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد