یک کارشناس تغذیه گفت: تخم مرغ باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در تمامی سنین به خصوص در سالمندان میشود.
یوسف نقیایی در گفتوگو با ایسنا افزود: تخممرغ در دستهبندی مواد غذایی در گروه گوشت و حبوبات قرار میگیرد و مصرف این گروه 2 تا 3 واحد در روز توصیه میشود.
وی گفت: یک عدد تخممرغ متوسط حاوی 70 کیلو کالری انرژی، 5/6 گرم پروتئین و 5 گرم چربی است که حدود 2 گرم آن چربی غیراشباع با یک پیوند دوگانه است. همچنین تخممرغ حاوی مقادیر کمتری از کلسیم و آهن بوده و مقدار 65 صدم میکروگرم ویتامین دارد.
نقیایی افزود: قسمت عمده پروتئین تخممرغ در سفیده آن و حدود 40 درصد در زردهاش است. چربیهای موجود در تخممرغ جزو چربیهای باارزشی است که در آن مادهای به نام کولین وجود دارد که نقش بسیار مهمی در انتقال پیامهای عصبی، رشد و نمو مغز خصوصا در جنین و نوزادان دارد و باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در تمامی سنین به خصوص سالمندان میشود که میتواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: کلسترول تخممرغ میتواند پیش ساز مفید و مناسبی برای تولید هورمونهای جنسی و هورمونهای غدد فوق کلیوی، ویتامین B و نمکهای صفراوی باشد. در صورتی که شخص دچار سابقه خانوادگی بیماریهایی همچون دیابت، قلبی ـ عروقی، فشار خون بالا و کلسترول خون بالا باشد باید حداکثر 3 زرده تخممرغ در هفته مصرف نماید و محدودیتی از نظر مصرف سفیده تخممرغ برای این افراد وجود ندارد.