یک فوق تخصص گوارش گفت: برخی افراد به محض دچار شدن به مشکل گوارشی بر اثر مصرف میوه های خام به استفاده از میوه ها به صورت پخته و کمپوت شده روی می آورند این در حالیست که میوه های پخته و کمپوت شده حاوی خواص میوه های خام مانند ویتامین ها، مواد جلوگیری کننده از پیری و آنتی اکسیدانها نیستند و ارزش غذایی آن ها از بین می رود.
دکتر حسین خدمت در گفت وگو با ایسنا، افزود: افرادی که بر اثر مصرف میوه ها دچار مشکل گوارشی می شوند میوه های ترش و نارس را استفاده نکنند. لازم است میوه ها و سبزی ها جزو رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند البته ممکن است برخی افراد پس از مصرف آن ها احساس سنگینی و دیر هضم شدن غذا بکنند این در حالیست که استفاده از این دسته از مواد غذایی باعث قوی تر شدن روده ها و بهبود روند هضم و جذب مواد غذایی دیگر می شود.
وی درادامه گفت: برخی افراد به علت دچار شدن به برخی عوارض مانند ریفلاکس بر اثر استفاده از میوه ها و سبزی های خام، مصرف این دسته از مواد غذایی را قطع می کنند اما این کار باعث می شود که در هضم و جذب غذا مشکل پیدا کنند.
این فوق تخصص گوارش تاکید کرد: اگر این افراد به تدریج میوه ها و سبزی ها را مصرف کنند و میزان استفاده از آنها را به مرور افزایش دهند، مشکلشان حل می شود.
خدمت با بیان اینکه افرادی که میوه و سبزی به اندازه کافی مصرف می کنند، کمتر دچار مشکل گوارشی می شوند، گفت: هضم میوه پس از صرف یک وعده غذایی کامل سخت است و ممکن است که فرد دچار ریفلاکس شود.
وی تاکید کرد: افراد می توانند میوه ها و سبزی ها را جایگزین 50 درصد از وعده های غذایی اصلی کنند این کار بهترین روش مصرف میوه ها و سبزیجات است علاوه بر آن می توان در میان وعده ها فقط میوه و سبزی خورد. اگر از میوه و سبزی به این دو روش استفاده شود، فرد دچار مشکل گوارشی نمی شود یا علایم اندک ایجاد شده با تداوم مصرف میوه ها و سبزی ها از بین می رود.
خدمت در پایان درباره میوه هایی که بیشتر افراد را دچار علایم بیماریهای گوارشی می کند، اظهار کرد: هر فردی می تواند به یک میوه حساسیت نشان دهد. به عنوان نمونه سیستم گوارش برخی افراد تحمل خیار را ندارد. افرادی که با مصرف برخی میوه ها دچار علایم گوارشی می شوند، باید از مصرف یک یا نوع میوه ای که به آن حساسیت دارند خودداری کنند ولی از سایر میوه ها و سبزیجات استفاده کنند.