اشتباه داوری، بدی آب و هوا، کجی زمین! اینها همه بهانهای است تا تیم محبوب شما حتی در صورت باخت هم برای شما محبوب باقی بماند. جالب این جاست که این بهانه، توجیح علمی دارد.
به گزارش پدیده و به نقل از ایمنا، دانشمندان استرالیایی دانشگاه کویینزلند در "بریزبن" برای پاسخ به این سوال که تیم محبوب برای طرفداران حتی در صورت باخت هم محبوب باقی میماند، تحقیقی را آغاز نمودند و به نتایج جالبی هم دست یافتند.
این محققان دریافتند فعالیتهای مغزی ما هنگام دیدن بازی و مهارتهای بازیکنان تیم محبوبمان با زمانی که بازی حریف را تماشا میکنیم متفاوت است و باعث میشود ارزیابی ما از قدرت تیمی که دوستش داریم، اغراقآمیز باشد.
داور لعنتی، زمین گل آلود، بازیکن مصدوم و بهانههای دیگر. شما از همین حالا یک بهانه قابلقبول برای اینکه چرا فکر میکنید تیم محبوبتان همیشه بهترین است، خواهید داشت. این مغز شماست که شیوه متفاوتی را برای درک حرکات و مهارتهای بازیگران مورد علاقهتان نسبت به تیم حریف به کار میگیرد و باعث میشود همیشه، حتی زمانی که شکست سختی خورده، فکر کنید بهترین است.
برای انجام این پژوهش ۲۴ داوطلب را در دو گروه جداگانه تقسیم کردند و از آنها خواسته شد در مورد سرعت حرکات دست دو بازیکن بیسبال که یکی از آنها از تیم حریف بود، قضاوت کنند.
همانطور که انتظار میرفت، بسیاری از داوطلبان تبعیض قایل شدند و گفتند که بازیگر تیم مورد علاقه آنها حرکات دست سریعتری داشته است، این نتایج حتی زمانی که سرعت حرکات بازیکنهای دو تیم کاملا یکسان بودند نیز صدق میکرد.
شگفت آور اینکه اسکنهای مغزی که در هنگام این آزمایش گرفته شده بودند، نشان میدادند که این تبعیض از تفاوت در فعالیتهای مغزی هنگام دیدن حرکات دست ناشی میشود نه زمانی که مشغول به تصمیم گرفتن برای اعلام نتیجه است!
"لوییس نیومن" روانشناس دانشگاه موناش شهر ملبورن، استرالیا میگوید: «این تحقیق برداشتن یک گام بزرگ در راه شناخت ساختار کارکرد مغزی است که به واسطه آن انسان گروههای اجتماعی متعددی مانند خودیها و غیرخودیها را تعریف میکند و به ما کمک میکند درک بهتری از علل و عوامل نژادپرستی و تبعیض داشته باشیم.»
گفتنی است شرح این تحقیق در مجله نیوساینتیست به چاپ رسیده است.